AnexTek SP230 Review

Microsofts Windows Mobile 2003 för Pocket PC Phone Edition operativsystem visas inte i ett stort antal enheter i Storbritannien. O2 hade marknaden allt till sig själv under en längre tid, först med XDA, och nu med XDA II, och orange nyligen meddelade M1000 har kommit längs att dela upp marknaden med XDA II och ett par enheter från Eten (P300 och P700).

Design, The SP230 har en design funktion som vi har inte sett förut i alla Windows Mobile / Pocket PC-enhet: en borttagbar numeriskt tangentbord som är mycket lik den pad på Sony Ericssons P800 och P900 smartphones. Denna flip-down avsnittet omfattar cirka två tredjedelar av skärmen och låser fast i en kontakt på undersidan av enheten. När det numeriska tangentbordet tas bort, du ersätta det med ett litet avsnitt innehåller bara samtal och avsluta genvägsknappar,. Den 158 g SP230 är relativt kompakt, mäter 6,8 cm bred och 10.9cm djup av 2.1cm hög, men dessa mätningar ignorera antennen , vilket ger nästan 2.5cm till djupet på höger sida, och det numeriska tangentbordet, som expanderar höjden till ca 2,5 cm. En fördel med att ha antennen är att det finns utrymme för en relativt lång penna, vars bostäder börjar i sin spets. Tyvärr plast pennan är bräcklig och känns lätt i handen,. Skärmen mäter 3.5in. över diagonalen och sträcker sig nästan till de yttre vänstra och högra kanterna av höljet. Detta har alltid effekten att betona skärmstorlek, och på något sätt känns större än, säg, O2 XDA II, även om displayen dimensioner är i själva verket identiska, Till skillnad från andra Pocket PC-enheter, har SP230 ingen genväg ansökan knappar.: allt du får, bortsett från det numeriska tangentbordet plus samtal och avsluta knappar, är en on / off knapp. Den vänstra sidan av enheten finns en rullhjul, en volymknapp (som hanterar både handhållna och telefon volym) och en pausknapp som låser skärmen och förhindrar oavsiktliga knapptryckningar på det numeriska tangentbordet när SP230 är i transit .; den övre delen av enheten är hem för en SD-kortplats, IR-port, och – precis där den måste vara – ett hörlursuttag. Tyvärr, även om det är förnuftigt beläget, är domkraften en 2.5mm enhet snarare än en standard 3,5 mm en,. Återställningsknappen, som ligger på baksidan av SP230, aktiveras av pennspetsen, så åtminstone behöver du inte måste riva upp pennan för att få tillgång till en fiddly nål eller om pennan försvinner, bär ett gem för att göra en mjuk återställning.

Funktioner, Den SP230 drivs av en Intel PXA255 processor på 400MHz. Det finns en möjlighet att bromsa denna till 200MHz eller låta köra i autoläge, i vilket fall dess klockfrekvens kommer att regleras beroende på de funktioner som ställs av det. . Det finns 64 MB RAM, som alla är tillgängliga för program och data, Bluetooth frånvaro är lite av en missad möjlighet, som en enhet som denna lämpar sig både till trådlösa handsfree headset och använda som modem med bärbara datorer – för som Bluetooth är en stor välsignelse,. SD-kortplats gör det möjligt för dataexpansion och SDIO stöds. Det finns två lampor på övre högra framsidan av huset som på olika sätt visar batteriladdning, larm och meddelanden, anslutning till ett nätverk och GPRS dataöverföring. Telefonen är tri-band med GPRS,. Det finns lite programvara som följer med SP230 bortom den vanliga Windows Mobile 2003 för Pocket PC Phone Edition bunt. WIBackup är den enda andra ROM-installerade programmet. Detta kommer att göra säkerhetskopior av antingen alla uppgifter, dina PIM-data (du väljer från kalender, kontakter, uppgifter, anteckningar och Inbox) eller valda filer. WIBackup kommer backup på efterfrågan, enligt tidtabell, eller när batteriet når en viss tröskeleffekt. Det är ett mycket flexibelt verktyg, och en av de bästa verktyg för säkerhetskopiering som vi har sett, The SP230 levereras med en dockningsstation som har en ganska distinkt och tilltalande utseende, och innehåller en laddning fack för ett reservbatteri – cellen tillhandahålls. med SP230 är löstagbar. Du får också en nätadapter, en väska, en reserv penna och ett par hörlurar.

Prestanda, Den avtagbara numeriska tangentbordet är en smart idé i teorin, men i praktiken har vi funnit det vara något av en irritation. När vågen är utrustad lämnar mycket lite av skärmen syns, så det måste vänt ner för att ta en snabb blick på skärmen. Detta är även fallet när du läser några större varningar eller meddelanden, såsom långa SMS-meddelanden, och det gör att kontrollera kalendern eller andra program i helskärmsläge mer besvärande än den annars skulle vara. Det numeriska tangentbordet lägger även en liten mängd av bulk till hårdvaran, fann vi oss att arbeta utan det under större delen av testperioden, Lyckligtvis finns det ett område där SP230 är enastående. Batteritid. Tillverkare AnexTek citerar tre till fem timmars samtalstid och 100 till 150 timmar standby för telefonmodul. Vi testade hand batteritid genom att vrida telefonen boxen och loopa MP3 har satt processorn till sitt autoläge. Vi blev imponerade när batteriet låg varningen kom efter fem timmar och 42 minuter – många handdatorer stänga helt innan du kör denna långa, för att inte tala berätta de får kort på juice. Musiken stoppas efter 7 timmar och 35 minuter, medan batteriet själv gav upp efter 10 timmar och 23 minuter. Detta är den första handhållna att bryta 10 timmars batteritid i våra tester, och det nu sätter standarden för andra att slå,. Det faktum att du kan köpa ett reservbatteri och ladda det i dockningsenheten gör SP230 idealisk ansluten Handheld för affärsresenärer som vill resa ljus. Men det är dyrt och saknar generösa komplement RAM att dess operatörs subventionerade XDA II och M1000 rivaler erbjuda för att inte tala miste om Bluetooth.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator