Amid nedläggning och misslyckanden,? Är Firefox gång död?

En gång i tiden var jag en stor Firefox fan.

Firefox 1.0 var en värld bättre än den skröpliga Internet Explorer 6 i 2005. Ett decennium senare är det en annan historia. Mozilla och Firefox är zombies, och IE – vid sidan av sitt Windows 10 webbläsare kusin Edge, lever och mår bra.

För ett överraskande stort antal eftersläntrare, är det dags att uppgradera eller möta en värld av ont.

Hur gick Firefox gå från att vara en populär, öppen källkod webbläsare för att den impopulära program är det i dag? Det hände en liten sak som denna.

Det har varit blir långsammare och klutzier frisättning efter frigivningen. Jag kör alla större webbläsare och Firefox kan inte konkurrera. Jag gillar Google Chrome den bästa idag, men jag tror att det kan stå en viss förbättring och konkurrens.

Olyckligtvis är Firefox inte längre en konkurrent.

Detta är inte bara min åsikt. Den federala regeringen digitala Analytics Program (DAP), visar att Firefox har sjunkit i popularitet från 11 procent i mars till 9,7 procent i december. Det är långt efter, Chrome, med blyg av 42 procent, och alla sorter av IE med 22,2 procent.

I korta, färre och färre människor som Firefox.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Det är inte helt enkelt att Firefox är långsamt och benägna att buggar. Mozilla, Firefox moderorganisation, verkar vara att falla samman i sömmarna.

Jag daterar Mozillas kollaps till Brendan Eich, Mozilla grundare och skapare av JavaScript tvingas ut som VD i juni 2014. Nio dagar efter namnges VD, gick Eich från Mozillas frälsare till en paria. Eich donation på $ 1000 till kampanjen stödjer Kaliforniens anti-gay-äktenskap Proposition 8 i 2008 ledde till ett blodigt inre kamp. Eich backpedaled småningom från sin position, men det var för lite och för sent.

Mozilla att shutter Firefox OS på smartphones, Mozilla droppar XUL ändrar Firefox API, utvecklare olyckliga, Mozilla relents slutligen ger Firefox till iOS

Sedan dess har Mozilla har drivit både med sina mål och sin teknik. Firefox, webbläsaren, blev en after-thought. Mozillas ledning sätta fokus på Firefox OS dess operativsystemet för smartphones rival till Apples iOS och Googles Android.

Det misslyckades – dåligt.

I början av december, ordet var ute. Mozilla gav upp på Firefox OS. Ari Jaaksi, Mozillas Senior Vice President för anslutna enheter, förklarade (kanske som han höll på att packa sitt skrivbord): “Eftersom vi inte kunde leverera den bästa möjliga användarupplevelse, beslutade vi att sluta erbjuda Firefox OS smartphones genom bärare kanaler.”

Åh, i teorin, kommer Firefox OS leva på som Internet of Things (IoT), men som inte kommer att spara Mozillas bacon.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Ed Bott

Inte heller kommer Thunderbird, en gång populär e-postklient. Mozilla försöker, för andra gången, att döda Thunderbird. Medan webbaserad e-post är nu mycket mer populär än kunder, många gamla tiders Mozilla fans inte är nöjd med Mozilla startar Thunderbird till trottoaren.

Lika skadlig var när Mozilla aliene sin lojala utvecklare genom nedsättande XPCOM och XUL, grunderna för sin en gång så populära utdragning. Mozilla irriterad också sina användare genom tyst distribuera Föreslagna plattor, en inbyggd kommersiella annonssystem.

Tre månader senare dödades Mozilla impopulära program.

Mozilla har även ersatt sin lönsamma Google annons hantera tre olika sökmotor erbjudanden: Yahoo, Yandex, och Baidu. Hur mycket Mozilla göra dessa erbjudanden? Vi vet inte. Mozilla är inte att säga.

Vi vet dock att Yahoo är i en värld av sårade tack vare sina många misstag.

Ironiskt nog, i sin senaste finansiella rapport för 2014 men bara släpptes tidigare denna månad, har Mozilla Foundation sitt bästa räkenskapsåret någonsin. Grunden ökade sina intäkter från $ 314.000.000 till mer än $ 329.000.000. I banken, har Mozilla 266.500.000 $ i tillgångar. Naturligtvis var allt detta innan Mozilla vände sig bort från Google och Yahoo för dess huvudsakliga intäkter.

Även Mozilla kan vara kontant-rika, är det svårt att se om det går härifrån. Det är storslagen plan för framtiden, Firefox OS är en död operativsystem promenader. Webbläsaren Firefox fortsätter att blöda både användare och utvecklare.

Mozilla och Firefox kommer att fortsätta att snubbla framåt, men det är både en zombie grupp och produkt. Det är bara en tidsfråga innan båda löper ut en gång för alla.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”