Amazon skjuter AWS Elastisk filsystem av förhandsgranskning

Amazon har meddelat att tillgången på Amazon Elastic File System (EFS) lagringstjänst, nu bort från förhandsgranskning och finns i vissa delar av världen.

Enligt e-handel jätte, är EFS nu tillgängligt i tre regioner, USA East (Northern Virginia), US West (Oregon), och Europa (Irland), och i företagets typiska mode kunderna betalar endast för lagring de använder.

Första gången i 2015, är EFS ett system som ger delad låg latens tillgång till en hanterbar filsystem på Amazon Web Service (AWS) moln lagringsprodukter. AWS EFS är kompatibel med flera EC2 instanser och lagrar kopior av filer, kataloger, länkar och metadata i flera tillgänglighet zoner för att hjälpa skydda företagsdata.

Föddes ur feedback från nuvarande AWS kunder som ville ha ett sätt att lättare hantera skalbara fillagring, en funktion som kan överklaga till potentiella kunder företaget är som skapade POSIX-kompatibla filsystem är skalbara – och det finns ingen fast övre gräns, med skalning når petabyte intervall.

I ett blogginlägg, sade Amazon tjänsten kan nås via ett enda virtuellt privat moln (VPC) via mount mål skapas och monterade i VPC. Med tanke på säkerhet, tillgång till varje fäste kontrolleras genom Amazons säkerhetsgrupper.

EFS har två olika prestandalägen, “Amazon säger.” Den första läget, General Purpose, är standard. Du bör använda det här läget om du inte räknar med att ha tiotals, hundratals, eller tusentals EC2 instanser tillgång till filsystemet samtidigt. Det andra läget, Max I / O, är optimerad för högre nivåer av aggregat genomströmning och operationer per sekund, men medför något högre latenser för filhantering.

Filsystem som är anslutna till EFS kommer att leverera statistik inklusive antalet klienter som är anslutna till filsystemet, bytes läsas och skrivas på filsystemet och den mängd data som kan överföras på skurnivån genomströmning till CloudWatch konsolen.

Men som noterades av Venture, gör tjänsten har sina begränsningar. Systemet kommer inte att fungera med EC2 instanser som kör Windows, kan det bara vara upp till 10 filsystem i en viss AWS region och det är maximalt 128 aktiva användare åtkomst till samma fil samtidigt.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

EFS prissättning är baserad på mängden data lagras. Amazon säger att det finns ingen setup kostnader att tänka på och prissättning börjar på $ 0,30 per GB per månad, med extra avgifter baserade på en Gigabyte månad, pro-rankade system.

Användare som är berättigade till AWS gratis Tier kan använda upp till 5 GB EFS lagringsutrymme per månad utan kostnad.

I relaterade nyheter, Amazon meddelade också lanseringen av AWS i Mumbai, företagets sjätte region i APAC-regionen.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar