Amazon försöker fånga upp i personlig molnlagring och sackar efter ytterligare

Ignorera webbsidan, Amazon Cloud Drive App. kommer att köras på XP.

Google Drive är inte den heliga graal personliga molntjänster. Men, har Google Drive inledning tvingade alla de andra spelarna upp sitt spel. Microsoft tillade betalt lagringsalternativ till SkyDrive. Dropbox fördubblat gratis lagringsutrymme du fick för få vänner och familjer ombord. Och Amazon introducerade en stationär klient för sin Amazon Cloud Drive. Tyvärr är det inte så bra.

Först, om du inte vet Amazon Cloud Drive, liksom andra tjänster personliga moln lagring, ger det dig 5GBs gratis lagringsutrymme för att börja. Du kan också lagra MP3-filer som du köper från Amazon i det utan de räknar mot din gräns.

Du kan också köpa mer Amazon Cloud Drive lagring med en hastighet av en dollar GB per år. Alla de betalda planer erbjuder också obegränsad musiklagring. Innan du lägger upp varje MP3 i din samling till Amazon Cloud du vill ta en närmare titt på tjänstens användarvillkor. De oroande.

Första titt på Amazon Cloud Drive-appen (Gallery)

Men fram till idag, att använda något av detta på ett skrivbord du tvungen att gå via en webbläsare. En av de bästa inslagen i den nya tre av moln lagring, Dropbox, Google Drive, och SkyDrive stora är att de har skrivbordsklienter som gör flytta filer runt på Windows och Mac så enkelt som att flytta filer runt på din hårddisk. Så när Amazon släppt sin skrivbordsklient som är vad jag förväntade mig att få. Jag var besviken.

Först Amazon Cloud Drive Desktop App körs bara på Snow Leopard och Lion på Mac och det hävdar att det bara kommer att köras på Windows 7 och Vista. Vad? Ingen XP? Endast den enskilt mest populära operativsystem på planeten? Jag kan Grump över bristen på Linux stöd samt, men ingen XP? Tja, trots vad appens stänk sida säger, det körs på XP. Jag checkade mig på min XP SP3 testlåda.

När du har dock, ser du att det är en besvikelse. Först kan du inte öppna Amazon Cloud Drive för nedladdning så att säga bara en lokal enhet eller, för den delen, den moderna generationen av moln enheter. Nej, när du “öppna” enheten, öppnas standardwebbläsaren för att låta dig få tillgång till molnet kopior av dina filer. Det är irriterande.

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Amazon, Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser, Smartphones, Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar, e-handel, Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Därefter att ladda upp filer måste du antingen plocka dem, och sedan välja ett alternativ för att ladda upp dem till Amazon Cloud Drive. Det är två steg i stället för den som andra företag moln lagring kräver. Eller så kan du dra och släppa dem på pytte-tiny Amazon moln ikonen i Aktivitetsfältet. Ja, det kommer att hända.

Om detta var 2010, skulle jag säga att detta var en trevlig liten program. Men, är det inte. Det är 2012. Saker och ting har gått framåt. Detta är, i bästa fall, ett halvt steg för att leverera lättanvända molnlagringstjänster. Om Amazon vill vara en aktör inom personlig molnlagring, måste de göra bättre. Åh, och kan ni fixa det stänk sida, eller miljontals nöjda Amazon kunder kommer aldrig ens försöka den version av programmet som du erbjuder i dag.

 Berättelser

Händerna på med Google Drive (Review)

Dropbox, SkyDrive, Google Drive: vilken som är rätt för dig?

En djupdykning i Dropbox, SkyDrive, och Google Drive

G Drive TOS kritiker måste hålla käften

Data, dina rättigheter: hur rättvis är online-lagringstjänster?

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser

Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid