Amazon att göra första fysisk fotavtryck i Manhattan

Online detaljhandeln jätte Amazon är redo för den verkliga världen – åtminstone för helgdagar.

Enligt en rapport i Wall Street Journal, kommer Amazon att öppna sin första tegel och murbruk butik på Manhattan, på hårt trafikerade 34th St., precis i tid för den kommande julhandeln.

Detaljer om vad Amazon planerar att erbjuda på den plats är fortfarande grumligt, men hittills har det ser ut som det kommer att fungera som en kombinerad mini-lager och en Amazon produkt utställningslokal. Med begränsad inventering, kan utrymmet serva leverans samma dag kunder samt ge objekt retur, utbyte och pickup tjänster, enligt rapporten.

Frågor om när och om Amazon skulle slutligen göra en fysisk fotavtryck har virvlade i åratal, särskilt eftersom bristen på en till synes Amazons enda svaghet när det gäller detaljhandeln.

Även om företaget har sysslat med fysiska skyltfönster tidigare med pop-up butiker, smarta automater och några av dess Zappos platser kommer Manhattan butiken markera Amazons viktigaste tegel och murbruk detaljhandeln försök hittills.

Men Amazon inte vara alltför optimistisk med tegel och murbruk strävan, som källor som citeras i WSJ rapporten säger att butiken kommer att bli ett betatest, med Amazon överge begreppet om det inte lyckas.

Med tanke på platsen, men Amazon är åtminstone garantera sig en stor mängd spillover trafik från angränsande Manhattan turist hotspots, med byggnaden Empire State och Macys Herald Square flaggskeppsbutik i närheten.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser

Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Amazon, Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser, Smartphones, Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar, e-handel, Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid