Allt som en tjänst “: En viktig del av Microsofts push att få det till molnet

TechEd är Microsofts IT pro och utvecklarkonferens. Men i morse öppning keynote på TechEd Nordamerika 2014, har Microsoft inte avslöja ett enda nytt på lokaler produkt. Det var allt moln, hela tiden.

Företags tjänstemän inte bara hoppas att IT-chefer inte kommer att märka om dess på lokaler server varor gradvis försvinna. Istället är målet att minska de hinder för att göra den lokala program tillgängliga i molnet och moln appar tillgängliga på lokaler.

“Konsekvens mellan på prem och molnet är ett tema”, säger Cloud & Enterprise tekniska Fellow Mark Russinovich.

Microsoft tjänstemän har talat upp bolagets åtagande att leverera nya funktioner först i molnet under de senaste åren. Det är inte nytt. Inte heller kommer Microsoft att investera i att utveckla något som är en enbart på lokaler produkt, gå framåt, sade Russinovich.

Men vi försöker göra det så att folk kan utveckla, distribuera och hantera konsekvent på prem och i molnet, säger Russinovich.

Budskapet här är faktiskt ganska lik den som Windows-klient laget bejakar som för sent med sin “universella appar” push. Medan utvecklare kommer aldrig att kunna återanvända 100 procent av sin kod för att utveckla program som kan köras på både Windows och Windows Phone, är Microsofts mål att minska så mycket friktion som möjligt. Microsofts historia är mycket samma sak med den lokala och moln appar, sade Russinovich.

Vi vill att användarna ska kunna köra moderna applikationer i molnet och den lokala “, sade han.” Även om det fortfarande kommer att finnas några saker som är annorlunda, vi säger utvecklare att rikta saker i mitten.

För att hjälpa utvecklare och IT-proffs brygga molnet / på lokaler gap, är Microsoft att vrida mer på lokala teknik i molntjänster. Ett exempel: Azure filer.

Microsoft gör Azure ExpressRoute hybrid-moln nätverksteknik tillgängliga, Azure RemoteApp beta förhandsvisning: Cloud värd skrivbordsprogram för flera plattformar, Microsoft visar upp nästa version av ASP.NET, Microsofts “Mohoro” Windows-as-a-service utsläppt som en offentlig förhandsgranskning

Azure-filer är “fildelning as a service” Russinovich quipped. Azure filer, en offentlig förhandsvisning som Microsoft rullas ut den 12 maj, ger en enda fil aktie från flera virtuella maskiner med hjälp av SMB-protokollet, som vanligtvis används på prem idag. De virtuella maskinerna kan komma åt filsystemet med hjälp av vanliga Windows-fil API. Detta gör det möjligt för användare att dela ihållande data över olika roller och instanser när VM är knutna till dessa filsystem samtidigt.

Det fanns en hel del kundförfrågningar för fildelnings kapacitet, bland annat från Azure webbplatser laget, sade Russinovich. De ville förmågan att distribuera webbplatser mellan servrar via en fil aktie. Microsoft förväntar sig den nya funktionen att vara populärt med tredjepartsutvecklare och IT-proffs, liksom.

Ett annat exempel på en annan nyligen meddelade tjänsten tänkt att hjälpa överbrygga på prem / moln gapet är Microsoft Antimalware för Azure. I ett nötskal, är denna “antimalware som en tjänst”, säger Russinovich.

Microsoft tog motorn i sin fria, konsumentinriktad Microsoft Security Essentials erbjudande och gjort den tillgänglig i en, Azure virtuell maskin med VM Agent förlängning stöd. Genom att ha denna antimalware kapacitet både på prem och i molnet kan användarna välja att övervaka och konfigurera på ett konsekvent sätt. Användare som föredrar att köra en annan antimalware lösning på Azure – som Trend Micro Deep Security och Secure Cloud eller Symantecs Endpoint Protection – nu också har valet av en tredje part antimalware erbjudande på Azure.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Microsoft tog också wraps off virtuellt nätverk (VNET) till VNET anslutning på TechEd idag. Detta är en annan funktion med potential vädjan till den lokala app-utvecklare, sade Russinovich. Microsofts egen SQL Always On laget ville förmågan att misslyckas över för två regioner. Nu har de möjlighet att överbrygga dessa med en gateway mellan regioner eller i samma region, förklarade Russinovich.

Och sedan finns det katastrof återhämta sig som en tjänst. På TechEd, sade Microsoft tjänstemän nya funktioner kommer till Azure Hyper-V Recovery Manager i offentlig förhandsgranskning formen nästa månad.

För närvarande är Hyper-V Recovery Manager syftar till återställning för System Center privata moln. Men i juni, har också kommer att få förmågan att replikera virtuella maskiner från deras primära platsen direkt till Azure i stället för till en andra kundplats. Microsoft kommer att döpa Hyper-V Recovery Manager till Azure Site Recovery i juni när förhandsgranskningen är tillgänglig.

Kommer dessa senaste närmanden göra allt för att vinna över IT-proffs och utvecklare som fortfarande inte är villiga att ta sina första trevande steg mot molnet? Reaktionen bland de tusentals som deltar TechEd i Houston denna vecka bör vara en bra lackmustest.

 rapportering

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar