ADF genomförandet patientjournaler IT-system “bristfällig”

Australian Revisor general Ian McPhee har släppt en rapport slutsatsen att “bristfällig” planering och genomförande av den australiensiska Defence Force (ADF) Försvar eHealth System (DeHS) under 2009 resulterade i en femfaldig ökning av projektets totala budget från februari 2014 , till AU $ 133.300.000.

Den ursprungliga budgeten juni 2009 för projektet var AU $ 23.300.000, enligt (Anao) Rapport (PDF) i sin översyn av den automatiska dokumentmataren elektroniska patientjournaler ledningssystem för försvarspersonal Australian National Revisionens.

Försvars ursprungligen planerat att utveckla DeHS som ett moget system senast i december 2011, men inte slutföra sin utrullning till december 2014.

Den Anao rapport, som släpptes på tisdagen, sade att det hade identifierat betydande svagheter i ett tidigt skede av projektet, som gäller dess planering och budgetering, projektledning och genomförande.

Dessa brister påverkade den totala budgeten projektet och genomförandet av resultaten i tid, hävdas i rapporten.

Hundratals die-hard Apple-fans uppradade i regnet för att få en av de nya iPhone, som lanserades på fredag ​​morgon – men betydligt mindre vände upp än för iPhone 6 lanseringen.

Försvars först flyttade att leverera en modern patientjournaler ledningssystem för ADF personal i maj 2009. Det föreslagna systemet kallades ursprungligen den gemensamma eHealth Data och informationssystem (JeHDI), men senare blev känd som försvars eHealth System (DeHS).

ADF: s affärsmässiga anges att det föreslagna systemet elektroniskt skulle fånga, centralisera och hantera ADF patientjournaler, som förbinder hälsouppgifter för ADF: s 80.000 starka personal.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, Quantum computing kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Den DeHS projektet har drivits av försvars gemensamma Health Command (JHC), med systemet utformas, uppförs, värd, och stöds av CSC.

I december 2014 var DeHS iordningställas och används över försvars s Garrison Health miljöer, men utbyggnaden av DeHS för användning i operativa miljöer, såsom på fartyg, är fortfarande en “planerad aktivitet”.

Den Anao rapport tyder på att projektet i sin helhet, plågades av dålig planering, budgetering och genomförande av dess tidigaste dagar.

“Sammantaget försvar planering, budgetering och riskhantering för genomförandet av DeHS var bristfällig, vilket resulterar i betydande kostnadsökningar, schema förseningar, och kritik inom regeringen”, enligt rapporten.

NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, Innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, innovation, Quantum computing kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, stora datamängder, Institutionen för sysselsättning blir visuella att fylla australiska jobb

Den Anao slutsatsen att ADM inte korrekt omfattning och kostnad nyckelkomponenter i projektet, validera projektkostnader uppskattningar och antaganden, få regeringens godkännande vid behov följer en projektledningsmetodik, eller tillräckligt minska risken genom att anta fit-for-purpose styrning och samordningsarrangemang.

“Försvars planering och förvaltning av de inledande faserna av DeHS projektet var långt under de normer som kan rimligen kan förväntas av Försvars högsta ledning, och utsatt den avdelning anseende skada”, enligt rapporten.

“De brister som Anao i projektering och rådgivningsfasen var undvikas,” det till.

Den Anao har rekommenderat att försvars ser till att korrekt omfattning, kostnader och validera projektförslag, och hålla sig till godkända projektledning metoder för att ge en “rimlig säkerhet” att komplexa IT-projektförslag och kostnadsuppskattningar är tillförlitliga.

“Som en följd av förbättringar inom projektledning och genomförande i de senare stadierna av projektet, krävs ett fortsatt fokus på system- och affärs förbättringar för att förverkliga de förväntade fördelarna med systemet med tanke på den betydande investeringar som hittills gjorts”, enligt rapporten.

Den automatiska dokumentmataren enades om att rekommendationerna enligt Anao.

Rapporten kommer som regeringen gör flyttar till skrota Australiens föråldrade Centre IT-system, döpt ISIS, som förvaltar uppåt 50 miljoner transaktioner varje dag, efter oro för att det inte skulle klara en planerad översyn av landets välfärdssystem. Det har uppskattats att skrotning kommer till en kostnad av AU $ 1 miljard dollar.

Detta är ett system som fortfarande har manuell behandling fäst vid den, och det har varit kvar i princip vissna under många år, “Australian minister för social Scott Morrison berättade Sky News tidigare i veckan.” Det är dags för det att få några allvarliga uppmärksamhet.

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Läs mer

Institutionen för sysselsättning blir visuellt att fylla australiska jobb