Acer Travelmate Timeline 8371 Review

Acers Travelmate Timeline 8000 serie ultraportabla och tunna och-lätta bärbara datorer för närvarande finns i tre storlekar: den 15.6in. 8571, den 14in. 8471, och 13.3in. 8371, ses här.

En viktig försäljningsargument för Travelmate Timeline 8000-serien är lång batteritid – Acer hävdar mer än åtta timmar. En potentiell nackdel med 13.3in. 8371, som har den minsta och tunnaste chassi i 8000-serien, är bristen på en intern optisk enhet. Det finns flera varianter på Travel 8371 linjen, som börjar på £ 579 stiga till £ 737 (exkl. Moms).

Design, Travel 8371 s livré är nästan jämnt svart, med bara några silver och grått höjdpunkter: det finns inget utmärkande sitt utseende, antingen öppen eller stängd. Det är lätt och kompakt nog att bära dagligen, väger 1.65kg och mätning 32.4cm bred och 22.8cm djup av 2.53cm tjock.

Bygga kvalitet är ganska fast material: metallen av locksektionen, i synnerhet, är styv och ger ett bra skydd för displayen. Men med tanke på Travel 8371 bärbarhet är det en besvikelse att det inte finns någon lås för att hålla locket och bottensektionerna. För att vara säker, föreslår vi att du sätter den bärbara datorn i en hylsa eller dess egen ficka i väskan när du är på resande fot.

Tangentbordet har stora tangenter som inte är helt sammanhängande med varandra. Nycklarna har en god handling och vi hittade touch typing bekväm. Men det finns en hel del flex i tangentbordet, så tyngre hand maskinskrivare kan finna det oroande att använda.

Markörstyrtangenterna inverterade T har alternativa funktioner för att styra volym och skärmens ljusstyrka via Fn-tangenten, och på högersidan finns en kolumn med tangenter erbjuder alternativa funktioner för uppspelning mediakontroll. Dessa tangenter huvudsakliga roll är Del, Home, PgUp, PgDn, End och snarare bizzarely, symbolen $. Detta är ännu mer bisarrt med tanke på att vår granskning prov – en generisk europeisk konfiguration – hade en amerikansk layout utan £ symbol i sikte. € -symbolen är också närvarande som en enskild tangent.

En knapp bredvid pekplattan inaktiveras för att skydda mot oavsiktlig aktivering när du använder en mus. Pekplattan är tänkt att stödja cirkulär rörelse rullning, nypa verkande zoomning och sida flip, men dessa funktioner inte fungerar i vår prov. En fingeravtrycksläsare sitter mellan styrplattan två musknappar.

Den 13.3in. Skärmen har en upplösning på 1366 x 768 pixlar, och vi hade inga problem att arbeta med två dokumentfönster öppna sida vid sida. LED-bakgrundsbelyst TFT-skärm är klar och skarp, med bra betraktningsvinklar, särskilt i horisontalplanet. En anti-glare skärm yta hjälper till med utomhus visning, men inte orsaka allvarliga reflektionsproblem inomhus med en ljuskälla bakåt.

Travelmate Timeline 8000 bärbara datorer är utformade för att köra cool – inte bara på insidan, men externt också. Dessa bärbara datorer använder en Intel kylteknik ursprungligen för jetmotorer (laminärt Wall Jet), som Acer kallar Termisk komfort teknik. Resultatet är att en tunn bärbar dator som 8371 förblir svalt vid beröring, även efter flera timmars drifttid. Fläkten hade sätta på och stänga regelbundet, men det är ganska tyst och i ett kontor med prat och andra omgivningsbuller du är osannolikt att märka det.

Funktioner, Travel 8371 finns i flera utföranden, utrustad med Ultra Low Voltage Intel Core 2 Duo och Core 2 Solo-processorer. Vårt urval översyn hade en 1,4 GHz Intel Core 2 Duo SU9400, alternativ är 1,3 GHz Core 2 Duo SU7300 och 1,4 GHz Core 2 Solo CU3500. De SU9400 modeller har 4 GB RAM, medan de andra har 3 GB. Windows Vista Business är OS för alla Travelmate Timeline 8000-serien.

Grafik i vår provet handhållna av Intels integrerade GMA 4500MHD chipset, men diskret grafik finns även i form av ATI Mobility Radeon HD4330. Antingen hårddisk eller SSD-lagring är tillgänglig, fd inklusive chock skydd för att dämpa oväntade stötar och slag. Acers webbplats för närvarande inte lista SSD-enheter, men du kan ange hårddiskar upp till 500MB kapacitet.

Wi-Fi (802.11a / b / g, Draft-N), Bluetooth (2,1 + EDR) och är Gigabit Ethernet är integrerade. Du kan också konfigurera den här bärbara datorn med ett mobilt bredband modul som stöder nedladdningar på upp till 7,2 Mbps (HSDPA) och uppladdningar på upp till 5.7Mbps (HSUPA). Det finns en VGA-upplösning kameran ovanför skärmen, som kan användas för både bildfångst och videokonferenser.

Vi har redan noterat avsaknaden av en optisk enhet. Om du behöver en kan du köpa en extern USB-enhet, eller överväga något större 8741 modell, som har en inbyggd optisk enhet.

Det finns tre USB-portar, en på den vänstra kanten, två sida vid sida på den högra kanten. Den högra kanten finns också en multi-format flash kortläsare som accepterar SD- och Memory Stick-kompatibla media. Mot slutet av denna kant är Ethernet (RJ-45) och vidare tillbaka fortfarande en egen Acer Easyport IV kontakt för en extra portreplikator.

På vänster sida, framåt, är ett par av ljuduttagen, sedan en USB-port, fläktgallret, och slutligen, mot baksidan, en VGA-port för en extern bildskärm. Det är inte ett stort utbud av anslutningsmöjligheter, men det borde räcka för de flesta företagsanvändare.

Med tanke på den höga kvalitet widescreen-skärm, kan du överväga att använda denna bärbara dator för att leverera multimediapresentationer. Om dina presentationer inkluderar ljud, och du inte vill använda externa högtalare, den tänka om: de inbyggda högtalarna är varken högt eller av god kvalitet. Den integrerade ljudsystemet är OK för att titta på video över Internet, eller via en optisk enhet om du lägger till en, men är inte riktigt upp till uppgiften att leverera affärspresentationer – så vi inte kunde testa dessa.

Även Vista Business är OS noterade på sin hemsida, Acer levereras oss en översyn provet med en utvärdering kopia av Windows 7 installerat. Den som hade installerat (Acer antyder det var en tidigare granskare) hade tagit bort alla program som tillhandahålls av Acer för användning med den här bärbara datorn – inklusive webbkameran verktyget Acers krafthanteringsverktyg, eRecovery programvara och fingeravtryck inloggningsverktyg.

Batteritid, Acer hävdar mer än åtta timmars batteritid för Travelmate Timeline 8371. Vi lyckades att arbeta med Wi-Fi och en ganska ljus skärm inställning för lite under fem timmar från en enda batteriladdning. I dagligt bruk, vi räkna den bärbara datorn ska kunna få många användare genom en dag till ett värde av datorer utan att ta till elnätet, under förutsättning att de inte har en 3G-aktiverad modell och göra en hel del online arbete.

Acer har också arbetat för att se till att Travel 8371 sparar ström när du laddar den. Nätadaptern slutar fungera när batteriet är fulladdat, vilket minskar ditt drag på elnätet.

Slutsats, Travel 8371 är en stabilt byggd ultraportabel, även om graden av flex i tangentbordet kan irritera vissa tyngre hänt användare. Om du behöver en inbyggd optisk enhet, ser till en av de större modellerna. Annars njuta av utmärkt batteritid.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator