Acer Travel 4501WLMi Review

Acers Travel 4500-serien – den granskade här 4501WLMi är top-of-the-range modellen – är en någorlunda bärbar stationär dator system för affärsresenärer som behöver ta en fullt utrustad bärbar på vägen, och är beredda att acceptera en bit av vikt i bagaget. Detta 2.95kg systemet är uppbyggt kring en 1,5 GHz Pentium M 715-processor och kommer med lyx såsom en 15.4in. bredbilds WXGA-skärm, ATI Mobility Radeon 9700-grafik, en 60GB hårddisk och en multi-format DVD-brännare.

Design, Travel 4501WLMi sport Acers nya “folio” design, vilket är glädjande nog (även om vi hade ingenting emot tidigare Travel utseende och känsla). Systemet är relativt tunn och kompakt för en stationär dator, som mäter 36.4cm bred 27,9cm djup av 3.39-3.89cm hög. Dess vikt 2.95kg är också på hanterbara sida för sin klass,. Huvuddragen i den nya designen är koncentrationen av portar och kontakter på höger sida och den främre, lämnar tillbaka klart för bara VGA och dockningsstation portar och strömkontakten och vänster sida för mediefacket enhet. På framsidan som du har ljudportar, en IR-port, en omkopplare för Wi-Fi-radio (som blinkar när på) och en USB 2.0-port, plus stereohögtalarna. Det finns ytterligare två USB-portar på höger sida, tillsammans med FireWire och S-videoutgång, RJ-45 och RJ-11, och två flyttbara media enheter (typ II PC-kort och SD / MMC / Smartmedia / Memory Stick ) .; visuellt är Travel 4501WLMi domineras av dess 15.4in. widescreen-skärm, som har en upplösning på 1280 x 800 pixlar. Lägre spec modeller i sortimentet har en 15in. XGA-skärmen. Mellan skärmen och böjda tangentbord är startknappen fyra snabbstartknapparna (webbläsare, e-post, Acer ekey och användarprogrammerbart) och statuslampor. Tangentbordet är rymliga och förnuftigt som är uppbyggda, medan navigering sker via en två-knapp pekplatta med en fyra-vägs integrerad bläddringsknappen, Systemet känns ganska bra byggd, även om det finns en viss flex både skärmen – som inrymmer. trådlösa antennen i toppen – och tangentbordet. Om du kommer att släpa denna Travel om, se till att det är i en väl stoppad väska.

Funktioner, ty processorkraft, använder Travel 4501WLMi Intels “Dothan” Pentium M med 2 MB nivå 2-cache – specifikt 715 modellen körs vid 1,5 GHz. Det är med stöd av 855GME chipset och 512 DDR-minne, som kan uppgraderas till 2 GB. Fast lagring hanteras av en 60GB Hitachi Travelstar hårddisk med en rotationshastighet 4,200rpm – kapaciteten är bra, men avancerade användare skulle föredra en 5400 rpm enhet, mediefacket på vänster sida är hem till en QSI. DVD +/- R / RW-enhet i vår enhet, men detta kommer att acceptera en andra 80GB hårddisk (199 £ ex. moms) eller en andra 3,800mAh Li-ion batteri (90 £ ex. moms). Standarden batteri, som slitsar i den bakre delen av systemet, är en 4,400mAh enhet med en påstådd livslängd på fem timmar,. Den 15.4in. WXGA-skärm drivs av ATI: s avancerade Mobility Radeon 9700 grafikprocessor med 64 MB grafikminne. Denna kombination av display och GPU gör Travel 4501WLMi en anständig DVD-tittande och spelplattform (perfekt för dessa luckor i den livliga mobila professionella schema) .; Trådlös anslutning tillhandahålls av Intels PRO / Wireless 2200BG modul, som stöder 54Mbps 802.11g och 11Mbps 802.11b nätverk, både på 2.4GHz. Den trådbundna Ethernet-modul är Broadcoms 440X 10/100 controller. För dem som fortfarande behöver uppringd, det finns en integrerad 56Kbps modem också,. Som nämnts ovan, får du ett bra utbud av I / O-portar och expansionsplatser. Och om du behöver fler anslutningar tillbaka på kontoret levererar Acer en extra portreplikator, Easyport, för £ 85 (ex. Moms).

Prestanda och batteritid, om du ska använda Travel 4501WLMi för vanliga kontorsproduktivitetsuppgifter, så hittar du det mycket tillräckligt snabbt. Testad med BAPCO s Mobile 2002, som använder program som Microsoft Word, Excel, PowerPoint och Outlook, tillsammans med Netscape Communicator, McAfee Virusscan Adobe Photoshop, Macromedia Flash och WinZip, återvände systemet poängen 174. Det kan jämföras bra med den aktuella posten poäng . – 216, som gemensamt ägs av Dells Inspiron 8600C och Acer egen Aspire 1502LMi, såsom angivits ovan, är detta Travel en bra grafik plattform, vilket framgår av BAPCO spel-orienterade riktmärke, 3DMark 03, vilket gav en poäng av 2824. Detta är bara marginellt bakom toppen Pentium M bärbar dator vi har testat – en annan Acer produkt, Travel 8006LMi,. För att avrunda en imponerande uppsättning riktmärken, levererade Travel 4501WLMi knappt 4,5 timmars livslängd i Mobile 2002 års genomgång test. Med tanke på att vi testar med processorn körs med maximal hastighet och skärmens ljusstyrka vid sitt mitt inställning, det finns stort utrymme för att utvidga denna autonomi via systemets inställningar för strömhantering. Och om du behöver batteritid mer än du behöver en optisk enhet, kan du alltid få en hel arbetsdag liv genom att välja ett extra batteri i mediefacket.

Service och support, Acer ger en måttlig ett-års garanti på Travel 4501WLMi, som är utdragbara – till ett pris – via Aceradvantage program. Gratis telefonsupport är tillgänglig för inom garantiprodukter, om det är av garanti du måste betala 50p per minut. E-postsupport är tillgänglig, och Acers supportsidorna värd ett bra urval av nedladdningar, verktyg och guider.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator