Acer Travel 4262WLMi 3G Review

Mobile arbetar dessa dagar kräver mycket av kommunikationsalternativ. Trådlösa nätverk är en standardfunktion i bärbara datorer, med inbyggd Wi-Fi leverera e-post och tillgång till Internet på kontoret och på vägen tack vare Wi-Fi-hotspots. För mer kontinuerlig over-the-air kommunikation, SIM-baserade datakort för cellulära nät (GPRS och 3G) har blivit populära. Nästa logiska steg är att bygga SIM-kortet stöd direkt till bärbara datorer, frigör systemets PC-kortplats för andra uppgifter.

Acers Travel 4262WLMi 3G är bland ett växande antal bärbara företagsdatorer för att leverera en sådan funktion. Vår granskning enhet kom med en Vodafone 3G-kort med stöd för HSDPA, som är teoretiskt kan leverera en nedladdningsdataöverföringshastighet på upp till 1.8Mbps. Detta är en viktig mark märkbar förväg från den maximala nedladdningshastighet på 384 kbps stöds av standard 3G-nät.

Design, Travel 4262WLMi 3G är en hållbar anteckningsbok mäter 35.8cm bred och 26.9cm djup av 2.98-3.38cm hög. Vid 2.98kg det kanske lite tungt att bära varje dag, men systemet är fortfarande i högsta grad transportabla. Dess övre och nedre sektioner är säkrade genom en fast lås, men det finns utrymme för främmande föremål att få mellan de två sektionerna om du bär den bärbara datorn utan ett skyddande fodral.

Den 15.4in. TFT LCD-skärmen är trevligt och ljus, och matt, är icke-reflekterande yta välkomna. Den bredbildsskärm har en upplösning på 1280 x 800 pixlar, vilket är tillräckligt för att stödja två dokument öppna sida vid sida med tillräcklig storlek för att tillåta dem att bearbetas.

Travel 4262WLMi totala storlek innebär att det finns gott om plats för en stor tangentbord. Det sport Acers karakteristiska 5-graders kurva med platser de yttre knapparna något högre än de centrala. Touch maskinskrivare kan finna detta tar lite tid att vänja sig eftersom det kräver en viss ompositionering av händerna, men det är inte en stor fråga. Tangentbordet i sig känns mycket solid. En rad av två tredjedelar stora funktionstangenter sitter ovanför nummerraden, en inverterad T ger markören flyttas om du föredrar detta till pekplattan. Vår granskning enhet lekte en tangentbordslayout med två $ tecken och en € (det € och en $ intill den inverterade T) men ingen £. Sjöfarten versionen kommer förmodligen har åtgärdat.

En stor pekplatta sitter under skärmen, med vänster och höger åtgärdsknappar åtskilda av en stor fyrvägs riktningsscrollknapp. Ovanför tangentbordet till höger är en panel av fyra knappar. En är konfigurerbar, medan de andra tar dig till webbläsare, e-post och Acers Empowering Technology programstartare (en svit av verktyg och redskap).

Funktioner, Acer Travel 4262WLMi 3G drivs av Intels Core Duo T2300E chip kör på 1.66GHz. Det finns 2 MB nivå 2-cache och en 667MHz front side bus. Den levereras med 1 GB RAM, vilket kan utökas till maximalt 4GB. Grafik kommer artighet av Nvidias GeForce Go 7300.

Intels PRO / Wireless 3945ABG adapter stöder 802.11 a, b och g Wi-Fi-anslutningar. Bluetooth är också, som är infraröd, medan trådbundet nätverk hanteras av Broadcoms NetLink Gigabit Ethernet. Systemets 3G-kapacitet kommer artighet av optionens GlobeTrotter 3G + modul. En standard 56 Kbps V.92 modem fullföljer anslutningsmöjligheter.

Såvitt lagring är berörda får du en 80 GB 5400 rpm hårddisk med Acers anti-stötskydd, vår granskning enhet kom också med en DVD-Super Multi dubbla lager optisk enhet.

Acer har sprida portar och kontakter runt fronten, vänster och tillbaka kanterna på Travel 4262WLMi, med den högra kanten tillägnad den optiska enheten och batteriet. Om du någonsin behöver för att komma till SIM-kortet, bor det under batteriet.

På framsidan är portar för högtalare, hörlurar och en S / PDIF digital ljudutgången. Det finns också två rocker växlar varav vänder Wi-Fi på och av medan andra vänder Bluetooth och 3G-modul på och av. Det är möjligt att ha alla tre trådlösa alternativ på en gång. Framsidan av systemet finns också stereohögtalarna.

På den vänstra kanten finns två USB 2.0-portar, port Ethernet (RJ-45) och en port Firewire (IEEE 1394). Denna kant finns också den infraröda porten, en enda PC-kortplats, en Expresscard och ett flash-minneskortläsare som accepterar SD, MMC, Sony Memory Stick, Sony Memory Stick Pro och xD media.

På baksidan av systemet finns ytterligare två USB 2.0-portar, modem (RJ-11) port plus S-video, DVI-D och VGA-kontakter.

Acer erbjuder en rad av sina egna och tredje parts programvara. Norton AntiVirus, Cyberlink PowerDVD och Adobe Acrobat Reader är bland den senare gruppen, medan Acers Paketet innehåller Gridvista för gemensam ansökan fönsterhantering och Empowering Technology svit för prestanda och inställningar management.

Prestanda och batteritid, föreslår Acer en batteritid på upp till tre timmar från den medföljande 8-cells Li-ion batteri. Tyvärr vår programvara Mobile 2002 vägrade att slutföra ordentligt på det här systemet, och så vi kunde inte slutföra våra standardriktmärken, som inkluderar en batteri nedsliten test. Men i vår erfarenhet det vanligtvis varade i ett par timmar med 3G påslagen men inte hela tiden. Resenärer skulle få råd att överväga att ett reservbatteri.

3G prestanda var mycket imponerande. Den som har använt Vodafones MobileConnect 3G datakort kommer att känna igen programvaran gränssnitt, som erbjuder prydligt fönster med flikar för att hantera SMS samt genvägar till ditt e-postprogram och webbläsare.

Programmet innehåller en hotspot finder, så att du kan använda den för kommunikation via Wi-Fi när du är på resande fot. Om du behöver för att övervaka 3G användning, kortet har även en redogörelse för den tidigare och nuvarande månads datagenomströmning, visar detta grafiskt mot dina datagränserna.

Du loggas automatiskt på vid den högsta hastigheten som finns. Vår testområdet har oregelbunden HSDPA och 3G-täckning, och kortet kopplas in och ut ur GPRS som requierd. Det verkade inte någon mindre tillförlitliga finna 3G-anslutningar än andra Vodafone 3G-utrustning vi har använt.

Travel 4262WLMi 3G är relativt skrymmande och tunga för en konstant reskamrat, men den integrerade 3G-modul fungerar som en dröm. Med tanke på dess konkurrenskraftigt pris, kan det visa sig vara en övertygande proposition.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator