Acer C720P Chromebook (händer på): Tryck till ett rimligt pris

Acer har rullat ut den första Chromebook med en pekskärm eftersom Googles Chromebook Pixel. Den C720P är identisk med de andra varianterna av linjen med några få undantag, inte minst som är införandet av en pekskärm.

Den C720P Chromebook ser likadan ut som min C720. Pekskärm åt sidan, är de två modellerna identiskt konfigurerade förutom C720P kommer med 32GB lagrings istället för 16GB. Om Acer hade skickat grå modell för översyn i stället för den vita, skulle det vara svårt att skilja dem åt genom att titta på dem, som vid beröring modellen har inga indikatorer som skiljer.

Även om de verkar identiska, det C720P och C720 skiljer sig på fem sätt som kan påverka vilken modell en potentiell köpare kanske vill.

Beröringen Chromebook har liknande prestanda av den ursprungliga modellen, och det är omöjligt att skilja under normal drift. Snarare än att producera en fullständig översyn av 720P, kolla in min täckning av C720 Chromebook för information om prestanda och andra aspekter av verksamheten.

Dag ett med Acer C720 Chromebook

Acer C720 Chromebook första intryck: Snabb och billig

Acer C720P Chrome specs

Acer C720P är en trevlig Chromebook som är bra att använda samtidigt som mycket portabel. Pekskärmen tillför en ny dimension till drift den bärbara datorn och utan tvekan många ägare kommer att gilla det.

CPU: Intel® Celeron® Processor 2955U (1.4GHz, 2MB L3-cache), OS: Chrome OS; Minne: 2 GB; Lagring: 32 GB; Display: 11,6 tum, 1366×768, multitouch, Kamera: front webbkamera (1280×720); Anslutnings : Wi-fi a / b / g / n, portar / slots: USB 3.0, USB 2.0, HDMI, SD-kortplats, Batteri: 3950 mAh, 7,5 timmar, Tjocklek: 0.8in, Vikt: 2.98lbs

På tal om knapptryckning kan nya C720P ägare undrar varför det inte finns någon nypa / zoom-funktion som är vanligt på andra touch-enheter. Chrome OS inte inbyggt stöd för nypa / zoom, men det finns ett sätt att få det att fungera.

Typ chrome: // flaggor i webbläsarens adressfältet och du ska tas till den experimentella funktionssidan. Titta ner på sidan för Pinch Skala och aktivera det. Starta om Chromebook och du nu har nypa / zoom support. Du kan hitta andra tips, i min artikel på hemsidan.

Slutsats

Efter att ha granskat den ursprungliga C720 Chromebook Jag var imponerad av det tillräckligt för att köpa en. Jag är mycket nöjd med detta beslut och använda Chromebook från Acer tungt.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Chromebook: Osannolikt slagfält för Intel vs. ARM, HP Chromebook 11 händer på: störningsfri skrivande med levande display, Google tillkännager nya Chrome-enheter från Acer, Asus, HP och Toshiba, Chromebook Pixel: En av de bästa bärbara datorer som jag har används, Acer presenterar först Chromebook med Haswell för $ 249; Chromebook Pixel: 5 tips och trick, Chromebook Pixel händerna på (bilder)

Den C720P är lika bra och pekskärmen tillför en ny dimension till drift som är användbar. Arbeta med den visar pekskärmskalibrering vara mycket exakt.

Den $ 299 rekommenderat pris på Acer C720P Chromebook är en relativt bra affär, särskilt när du faktor i lagringsutrymmet som är dubbelt så stor som den C720.

Fördelar

Billigaste Chromebook med touch

Snabbare än de flesta Chrome

Snabbladdning (1,5 timmar från 10 procent till fulladdat mindre än 3 timmar vid helt urladdat)

Nackdelar

plastkonstruktion

liten styrplatta

Ytterligare Chromebook täckning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

Rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, rörlighet, i nya drag, Apple kommer inte att avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

I nya drag, kommer Apple inte avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning