5 sätt att rekrytera socialt – Tips: Linkedin är inte en av dem

Commentary – Top talang, det slag som redan utveckla den teknik som kommer att revolutionera våra barns liv, drivs av mer än bara en stadig inkomst. De vill vara en del av något – de vill vara på Sifteo gör 100% unik, fysiska, utbildningsverktyg, Idle spel skapa vackra flödande Pixar stil spel, eller Sojo spel att göra världen till en bättre plats. Att utnyttja dessa önskningar och para ihop rätt kompetens och motivation med rätt kultur och miljö kan endast göras socialt.

Den genomsnittliga placeringen för den digitala underhållningsindustrin är en 27-årig, sociala nätverk guru. Han plockade upp och sjönk teknik innan de flesta människor har hört talas om det. Att hitta talanger som att genom Linkedin är lite som att placera en efterlysning i Penny Saver – föråldrade. Rekryterare måste engagera sig spela i samma sandlåda som talang de söker, vare sig online eller personligen. Jag rekommenderar att använda verktygen nedan och dykning djupt in nischer för att kunna tala samma språk som talang du är ute efter

Facebook, de flesta företag förbjuda Facebook, ser det som en produktivitets mördare, även rekryteringsfirmor. Rekrytering handlar om att skapa relationer. Varför i hela friden är du förbjuda största nätverk verktyg tillgängliga? Det är som att förbjuda ratten från en bil. Det finns för närvarande 800 miljoner registrerade användare på Facebook och 50% av dem loggar in dagligen. Det är snarare en stor potentiell kandidat pool. I själva verket var 33% av alla jobb förra året finns på Facebook. Detta verktyg är über kraftfull. Ta gruppsidor ensam. Sök efter din valda nisch. Du hittar en uppsjö av grupper att gå med, ställa frågor och delta för att hitta den perfekta kandidaten. Facebook utvecklas ständigt så nya vägar kan presentera hela tiden. Om du blockerad från denna värdefulla webbplats gör argumentet till din chef.

Tidiga, det bästa tech talang är early adopters. Möt dem medan hindren är låga och informationen är tillgänglig. Ta Google+. I stället för att klaga på teknik och begrunda sin framtid i sociala medier kosmos, hoppa ombord. Sök efter denna nisch skicklighet, upptäcka nya användargrupper, nå ut och få kontakt.

Glöm inte vanligt gamla blogga. Som ny teknik framträder först i dörren normalt blogga om tekniska frågor, framgång de har haft, eller projekt som intrig dem. Ta dig tid att läsa deras bloggar sedan nå ut och presentera dig. Du bygger ett värdefullt nätverk.

Quora, Här är en många rekryterare inte använder väl. Quora är ett samarbete svar och fråga webbplats som samlar kunskap och rangordnar svar. Varje fråga och svar är knuten till en person. Rekryterare är verkligen kunna finslipa sin sökning. Du kan gå relevanta grupper och diskussioner och invänta svar. Quora är frisk och kan ge en fantastisk mängd information om de används på rätt sätt.

Twitter, Twitter kan du interagera med andra människor genom 140 tecken meddelanden. I stället för att tänka på dessa som korta meddelanden, tänk på dem som ett sätt att skära igenom Bullsh * t. Använda Twitter kan du aktivt bygga din följande och skapa en personlighet för ditt varumärke eller företag. Som en rekryterare eller rekrytera byrå, är detta särskilt viktigt att skapa klibbighet. Du vill vara minnesvärd, så du är den första att komma att tänka på när en stor kandidat börjar leta efter nya möjligheter.

Community Manager, ta den sociala rekryteringen offline kan vara ett värdefullt verktyg också. Anställa en community manager kan skapa broar i nisch fickor av skicklighet. Den passionerade talang kommer att samlas för att hjälpa varandra på tekniska frågor, utbildning, eller helt enkelt att få kontakt med andra människor med liknande intressen. En community manager kan hjälpa samordna händelser för dessa grupper, ger utrymme, mat och dryck. I gengäld du bygga relationer med några ofthe sällsynta färdigheter som finns på marknaden. Din CM ger dig en unik röst och metod för att kunna bygga upp ett förtroende och ditt varumärke på ett sätt som är lite mer spännande än Linkedin.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

biografi, Alex Churchill är VD för VonChurch Inc.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst