2015 för att se ökade IoT risker, färdigheter bredare säkerhets gap

Med Internet of Things (IoT) få mer dragkraft, är sådana anordningar förväntas få mer uppmärksamhet från illvilliga hackare detta år som kommer också att tillgripa tillbaka till social ingenjörskonst taktik.

Sophos noterade också att med Microsoft begå ytterligare ansträngningar i att utnyttja lindring för Windows – nyckeln målet för hackare – det har blivit svårare att skriva attack koder för operativsystemet. Som sådan, är några hackare återvänder till social ingenjörskonst för att lansera attacker medan andra avleda sin uppmärksamhet mot icke-Microsoft-plattformar.

Cyberbrottslingar också kommer att se till IoT enheter som potentiella mål och detta kan leda till allvarliga konsekvenser eftersom tillverkarna i detta utrymme är inte anta grundläggande säkerhetsnormer. Sophos uppmanade vidare behovet av att lösa detta gap.

Den tillade att fler hål kan hittas i programmet där stora kodnings brister har gått obemärkt under de senaste 15 åren. “Från heartbleed till Shellshock, blev det uppenbart att det finns betydande delar av osäkra kod som används i ett stort antal av våra datasystem idag. Händelserna 2014 har ökat de cyberbrottslingar intresse i typiskt mindre anses programvara och system, så företag bör att förbereda en åtgärdsstrategi, “den sade.

Detta förvärras ytterligare av bristen på säkerhetsskill och yrkesverksamma kvalificerad IT-säkerhet, med tomrummet förväntas öka fram till 2030. Regeringarna inser behovet av att överbrygga klyftan och fokuserar på incidenter och utbildning, säger Sophos.

Den säkerhetsleverantör noterade också att fler organisationer distribuerar datakryptering mitt öka medvetenheten om säkerhet och integritetsfrågor, i synnerhet efter avslöjanden om cyberspying av underrättelsetjänster. Övergången till mer kryptering, har dock lett till mycket missnöje bland organisationer som brottsbekämpande och underrättelseorganen, som hävdar att detta kommer att ha en negativ inverkan på den allmänna säkerheten.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters