2010, det år som var: bilder

De säger att en bild säger mer än 1000 ord. Här på webbplatsen Australien, har vi sammanställt 25 av årets bästa tech bilder så att du inte behöver läsa så mycket.

2010 såg världen förändras inför våra ögon. Vi såg den första av flera miljoner kilometer från National Broadband Network (NBN) kablar som nya användningsområden för gamla skräp, tech bakom några av världens största evenemang som OS och de vanliga fadäser och misstag.

Kom med oss ​​när vi utforskar det år som var.

2010 såg nationen ombord på upphöjda infrastrukturprojekt i sin korta historia: den allestädes närvarande, höghastighets NBN.

webbplatsen Australien var där som besättningar började distribuera fibern runt om i landet.

(Credit: NextGEN Networks)

Kommunikationsminister Stephen Conroy strålade när han stod stolt av hans all krävande hobbyprojekt under backhaul utrullningen i västra Australien.

(Se fler bilder)

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

(Bild licensierade av Digital Tasmania)

Gropar innehåller den dyrbara fiber utplacerades hela Apple Isle som besättningar arbetade outtröttligt för att ansluta invånare.

(Se fler bilder)

(Credit: NextGEN Networks)

Backhaul verksamheten fortsatte runt om i landet. I detta foto har en handtralla stor jord-mover byggts om för att rulla ut den dyrbara fiber backhaul.

(Se fler bilder)

Har vi bevittna uppkomsten av maskinerna under 2010? Inte ännu, men vi verkligen närmar eftersom kapaciteten hos både bemannade och obemannade robotteknik gått framåt.

(Credit: Marathon Robotics)

Aussie automat leverantör Marathon Robotics gav USA: s marinkår en uppsättning av testrobotar för avancerad målskjutning. De är creepily människa.

(Se fler bilder)

(Credit: NZ Defence)

Innan serie dödliga grotta-ins slog Nya Zeelands Pike River gruva, bröt landets försvarskraft ut framkant inom robotik för att rädda de 29 instängda gruvarbetarna som i slutändan påstods av tragedin.

(Se fler bilder)

(Credit: Adelaide Uni)

Adelaide Uni värd ett skyltfönster för det senaste inom robotteknik. Edward 2010 visade upp vad som kan mycket väl vara framtiden inom automatiserad transport.

WA blaster i hårt med backhaul

Hus kopplade upp i Tassie NBN

Sprängnings i hårt i WA

US Marines ser att köpa robotar från Aussies

Robot förbereder sig för att rädda NZ gruvarbetare

(Se fler bilder)

(Credit: DSTO)

Australien och USA gick head to head i november pitting världens bästa robotar mot varandra. Tyvärr, Australien gick därifrån med något annat än en andra plats band och ett märke för att delta.

(Se fler bilder)

Mer teknik går till att sätta på en stor show i dessa dagar än någonsin tidigare, och webbplatsen Australien förde dig en titt bakom gardinen i 2010 på några av världens största och häftigaste händelser.

(Credit: Ina Fried)

webbplatsen Australien systersajt denna webbplats tog oss bakom kulisserna på världens största show: OS i Vancouver 2010.

Adelaide UNIs Mech Expo 2010

(Se fler bilder)

(Credit: Apple)

Efter Apples “Antennagate” skandal som fläckas lanseringen av den nya iPhone 4, gav tech monolit oss en sällsynt titt inuti sin antenn testlabb för att garantera kunderna att ingen kostnad var skonas i forskning och utveckling av mobiltelefoner.

USA besegrar Australien robot comp

(Se fler bilder)

(Credit: Daniel Terdiman)

I vad som var en av de mest populära foto berättelser om året, tog vi en titt inuti en North Carolina ubåt. I detta foto ser Commander Schlauder vid två av North Carolina vapen, en Mark 48 torped (vänster) och en Tomahawk missil (i manteln till höger).

(Se fler bilder)

Vinter-OS IT backstage tur

(Credit: Colin Ho / webbplatsen Australien)

Någonsin undrat var din TV-program kommer ifrån? I motsats till vad dina föräldrar sagt, det är inte från Stork eller ens från en mamma och pappa TV-show älska varandra väldigt mycket. Om du tittar på ABC eller regionala WIN TV, din TV-program komma ner från MediaHub – en sändning byta anläggning i Sydney.

(Se fler bilder)

(Credit: Ty Pendlebury / denna webbplats Australien)

Apple tillåter oss att kika in sin antenn labb

Nya Zeeland specialeffekter verkstad Weta Digital inte kunde levereras i någon verklig Na’vi att spela huvudrollen i 3D blockbuster Avatar, så det hade att göra med en innovativ motion capture system för att göra karaktärerna komma till liv på skärmen.

(Se fler bilder)

(Credit: Luke Hopewell / webbplatsen Australien)

Under 2010, en båt helt i återvunnen plast seglade från San Francisco Bay i USA till Sydney Harbour för att leverera ett budskap om hållbarhet till världen. Det levererade det budskapet med hjälp av redskap från HP och Inmarsat, som tillsammans med en hel hög med plastflaskor, höll mirakel fartyget flytande.

Bli blöt med ubåt tech

(Se fler bilder)

(Credit: Paul Corning / webbplatsen Australien)

Oracle skonas ingen kostnad på säkerhet när det kom till sin årliga Openworld konferens i år, med Iron Man håller ett vakande öga på förfarandet.

(Se fler bilder)

Tekniken har slungades framåt i 12 korta månader, vilket lämnar oss undrar: vad kan vi förvänta oss att se nästa? Det bästa sättet att se vart vi ska är att titta på var vi kom ifrån.

(Credit: Justin Brierty)

Komma ovanpå landets spiral e-avfall problem spelade en viktig roll i att forma 2010. Innovativa projekt som detta e-avfall cykelväg gjord av återvunna bläckpatroner är ett utmärkt exempel på hur kasserade material kan användas för mer än bara deponering .

(Se fler bilder)

(Credit: Darren Pauli / webbplatsen Australien)

Professor Pedro Sander talade till webbplatsen Australien om att skapa världens största foto klocka in på 150 miljarder pixlar. Kommer vi se en större bild i 2011?

(Se fler bilder)

(Credit: Josh Taylor / webbplatsen Australien)

Inuti ABC, WIN MediaHub

National ICT myndigheten visade vad som var möjligt i 2010 vid dess CeBIT monter och har luftat höga planer för 2011 med hjälp av nya statliga medel.

(Se fler bilder)

Nya datacenter byggdes 2010, men ännu mer funderar på att komma inom de närmaste åren.

(Credit: Luke Hopewell / webbplatsen Australien)

IBM tog konceptuell datacenter konstruktion tillbaka till ruta ett i 2010. Genom att göra så, för IT-tjänster arm företaget lyckats pressa en full service datacenter i en 6,1 meter container.

(Se fler bilder)

Avatar: bakom kulisserna på Weta Digital

Hålla Plastiki flytande

Oracle Openworld 2010 drar igång

(Credit: Josh Taylor / webbplatsen Australien)

Shadow kommunikationsminister Malcolm Turnbull får göra några ganska häftiga saker i sin dag till dag, inklusive vrida luftkonditioneringen på vid nya DataCenter anläggningar.

(Se fler bilder)

(Credit: Tobey Black)

I en annan datacenter invigningen, chefer från Fujitsu och Bankwest deltog i en traditionell skull ceremoni, där deltagarna krossa skull trumman med trä klubbor som dubbelt som servrar.

E-avfall som används för cykelväg

Hong Kong från en techie ögon

CeBIT 2010 bränder upp

IBM: s datacenter i en låda

Vocus ‘datacenter lansering

Fujitsus Perth Datacenter öppnar

(Se fler bilder)

Vad skulle ett år vara utan att betala hyllning till det bästa, sämsta och rent dumt?

(Credit: James Martin)

Apple iPhone 4 i köttet

Apple hade sin ökända antennagate skandal, men det misslyckades också att ta den vita kroppen iPhone 4 på marknaden. Spekulationer virvlar fortfarande runt den saknade enheten från Apples produktlinje, med konsumenterna kvar undrar: kommer vi att se den vita iPhone 4 innan iPhone 5?

(Se fler bilder)

(Credit: Josh Taylor / webbplatsen Australien)

Microsoft Tech.Ed 2010 välkommen våldsamt slag pics

Microsoft landade sig i varmt vatten vid årets Tech.Ed konferens om Guldkusten efter det hade Meter Maid flickor bemanning en nyhet stora racerbana för fjärrkontroll bilar. Microsoft påstod sig ha varit omedveten om det faktum att flickorna skulle visa upp bär deras varumärke minimala bikinis till evenemanget.

(Se fler bilder)

(Credit: Angus Kidman / webbplatsen Australien)

Linux.conf.au 2010 – tekniska frågor

Hur många Linux proffs tar det att fixa en projektor? Sex om detta foto är att döma: de försöker fixa en presentation systemproblem som förde ett anförande till en skrikande stanna vid årets Linux konferens.

(Se fler bilder)

Wikileaks dominerade nyheterna under de senaste månaderna, med människor antingen våldsamt för att publicera den diplomatiska kablar eller emot. Vissa människor väljer att stå upp för sin tro.

(Credit: Luke Hopewell / webbplatsen Australien)

Wikileaks ‘Sydney protest

Yttrandefriheten förespråkar kom ut i drivor för att stödja åtgärder av Wikileaks och dess dåvarande fängslade grundare, Julian Assange. En av de mest kraftfulla protester kom från tre unga flickor som valde att inte säga någonting alls om dagen med en protest som talade mer än ord.

(Se fler bilder)

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik