191K lokaler läggs till årlig NBN planen

NBN Co har lagt ytterligare 191.000 lokaler med 2012 National Broadband Network (NBN) fiber utrullning, lägga åtta nya fiber servering områden till sitt 12-månaders utrullning planen.

Den nya uppdateringen, tillkännagavs av NBN Co vd Mike Quigley i senaten Uppskattningar i går kväll, och publiceras på NBN Co: s hemsida i morse, innebär det totala antalet lokaler förväntas föras under de närmaste 12 månaderna till 758.100. Bostäder som redan är anslutna antal om 18.200, med cirka 5500 kunder som använder NBN, medan byggandet pågår redan för 121,500 lokaler.

Åtta nya fiber betjänar områden ingår i den uppdaterade planen från oktober förra året

De återstående 120.000 lokaler kommer att ingå som utbyggnader av områden som tidigare meddelats, sade NBN Co.

I går kväll, Quigley varnade oppositions senatorer mot hänvisning till NBN Co i december 2010 CORPORATE plan för att se hur långt efter NBN Co är med utrullningen.

Han sade att regeringens beslut att lämna tillbaka en del av Greenfields skyldigheter till Telstra, och den långa fördröjningen i att få Telstra affären tecknades, är skälen till att planen inte längre är relevant.

Om [du] jämföra december 2010 års plan med vad planerna är nu, de är betydligt annorlunda “, sade han.” Planen har ändrats.

NBN Co kan inte anses vara “volym” utrullning tills Telstra affären har bockas av konkurrensmyndigheten, sade han och tillade att mycket av det arbete som nu genomförs av företaget är “osynlig”, i att det inte finns några lokaler passerade. Detta inkluderar påskynda byggandet av transitnätet, och byggnadstrummor för greenfield webbplatser. Han sade att det är vanligt att NBN Co att behöva bygga 6km av kanaler för att tjäna en Greenfields plats.

Corrimal i New South Wales, som betjänar 8300 lokaler, Ascot i Queensland, som betjänar 9900 lokaler, Bellerive, Claremont och South Launceston i Tasmanien, som betjänar 27.200 lokaler, Footscray, Karingal och Keysborough i Victoria, som betjänar 25,200 lokaler.

NBN Co kommer att uppdatera sin 12-månaders fiber utrullning plan varje kvartal och bolaget sade att det kommer att släppa ett treårigt vägledande utrullningen planen under det första kvartalet 2012.

Quigley svarade också på kritiken från koalitionen som NBN Co har beslutat att punga ut $ 620.000.000 för att utveckla två nya Ka-band satelliter för att ge satellit bredband till 3 procent av australiska lokaler, istället för att använda befintlig kapacitet. Han sade att under de två åren att förhandla affären, NBN Co “såg mycket noga” på att använda befintlig kapacitet, men det är inte tillgänglig.

Det skulle göra vårt jobb mycket enklare om kapacitet fanns … men det gjorde helt enkelt inte.

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, telekom ;; telekom, datalagring bidrag: Telstra får $ 40m, Vodafone $ 29m, Optus $ 14m, NBN $ 1m

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata

Data retention bidrag: Telstra får $ 40m, Vodafone $ 29m, Optus $ 14m, NBN $ 1m