1 ¢ lagring för företag

Det finns ingen magi bakom Googles 1 ¢ prissättning: köpa i stora volymer, använd hög kapacitet diskar, automatisera hantering, och lagra objekt, inte filer. Nu ett företag som heter Cloudian säger att de kan göra samma sak för företaget.

Naturligtvis de använder råvaru servrar och hög (4 TB) kapacitets skivor i 24 TB och 48TB servrar. Det är möjligt låga kostnader hårdvara.

Cloudian stöder också Amazons S3-gränssnitt och erbjuder en enda glasruta för att hantera alla Cloudian hårdvara. Övervakning, feldetektering, larma, on-the-fly proviantering, fakturering, QoS och administration är standard.

Och, naturligtvis, Cloudian lagrar objekt, inte filer. Tänk på objekt som smarta filer: filen metadata lagras i objektet i stället för i ett filsystem, så det finns ingen filsystemet flaskhals. Detta gör det enkelt att använda objekt i en skala-out kluster, vilket ytterligare reducerar kostnaderna.

Ökningen av big data och efterfrågan på realtidsinformation sätter mer press än någonsin på företag lagring.

En annan fördel: data bitar kan flyttas ut fritt, så att om en disk misslyckas, kan de förlorade bitar återskapas från dussintals skivor med mycket hög hastighet. Det är ett bra sätt att minska sårbarheten för korrelerade fel.

Cloudian också stödja inline kompression och konfigurerbar radering Cosing. Den förstnämnda minskar kostnaderna för lagring genom att krympa objekt, medan den senare ger detaljerad kontroll av redundans overhead.

Att företag Object Storage konkurrera med Google är ingen liten vinst. Vilket innebär att IT-proffs kan välja ett privat moln – med den extra prestanda och förmåner som innebär – för kostnaden Amazon eller Google.

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Ett par av varningar om. Cloudian prissättning förutsätter förväntade gatupriser, en inte orimligt 20 procent kompressionsförhållande och användning av långsammare radering kodning i stället för dyra replikering. Inget ovanligt, men din lycka kan variera.

Cloudian prissättning bör också tända en eld under serverleverantörer att matcha dem. Som kommer att gynna alla lagrings konsumenter, samtidigt som påminner molnleverantörer att konkurrensen kommer från alla håll.

Kommentarer välkomna, som alltid. Hur hanterar du objekt där du arbetar?

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Hur?

Storage Bits ta